Kereta Sewa Di Kl Yang Terbaik

Kereta Sewa Vs Kereta Kongsi

https://www.karloop.com.my/kereta-sewa-kl/

Sekiranya anda melancong ke kota besar, program berkongsi kereta boleh menjadi kaedah menggoda untuk berkeliling atau melakukan perjalanan sehari. Premisnya mudah dan terdengar seperti perjanjian: Anda menyewa kereta selama beberapa jam, mengambilnya secara tempatan, dan perbelanjaan seperti gas dan insurans dilindungi. Tetapi adakah anda benar-benar menjimatkan wang berbanding kereta sewa standard? Walaupun senang untuk mempunyai pilihan pengangkutan lain selain asas perjalanan pelancong – teksi, kereta bawah tanah, kereta api, dan bas – sukar untuk membincangkan apakah program perkongsian kereta benar-benar hebat. Inilah pecahannya.

Enterprise CarShare, Hertz 24/7, dan Zipcar semuanya menawarkan program perkongsian kereta mudah yang terdengar sangat memikat. Cukup menempah kereta pilihan anda di telefon atau dalam talian, berjalan beberapa blok untuk mendapatkannya, dan kembalikan tanpa menyangkut diri sendiri dengan alat pengukur bahan bakar. Namun, kenyataannya sedikit berbeza.

Walaupun banyak usaha yang dilakukan oleh syarikat-syarikat ini untuk membuat persembahan mereka mudah, memahami caj dan ketentuan dengan program perkongsian kereta adalah urusan yang rumit. Tambahan pula, ketiga-tiga syarikat utama mengenakan kadar yang hampir sama. Jadi walaupun ada persaingan, ia tidak menyebabkan harga lebih rendah.

Perbezaan Kereta Sewa Dan Kereta Kongsi

Sekiranya anda memerlukan kereta kurang dari satu jam, perkhidmatan ini pasti dapat menjimatkan anda. Saya akan mengesyorkan Hertz atau Enterprise jika mereka mempunyai kemudahan berhampiran bandar anda. Lebih murah di muka, dan anda akan mendapat kredit bonus untuk semua jenis sewa kereta kl masa depan. Zipcar berdiri sendiri, jadi tidak banyak cabutan jika anda sering menjadi pengguna. Secara amnya, boleh diandaikan bahawa perkhidmatan ini akan menelan belanja sekitar $ 0.45 per batu, atau maksimum $ 70 hingga $ 80 sehari. Sekiranya anda perlu membuat penghantaran cepat, anda boleh dengan mudah menyewa salah satu kenderaan ini selama satu hingga dua jam dan mengeluarkan $ 25 atau kurang. Tetapi, perlu diingat ada kos keahlian tambahan dan mendaftar dalam rancangan mereka – ini dapat dari $ 40 untuk Perusahaan (sekarang mereka mengetepikan yuran permohonan dan yuran tahunan mereka untuk pemula pertama) hingga $ 60 di Zipcar.

Walau bagaimanapun, jika anda merancang untuk memandu dengan jarak yang jauh (atau menyimpan kereta lebih dari 24 jam), anda akan menyedari bahawa penyewaan kereta konvensional selalunya berharga jauh lebih rendah daripada $ 70- $ 80 sehari. Sebenarnya, paling banyak harganya hanya $ 30 atau $ 40 sehari paling banyak. Insurans mungkin tidak akan disertakan, tetapi sebilangan besar kad kredit hari ini menawarkan insurans sewa asas jika anda menggunakannya untuk menempah kereta anda.

Selain itu, perkhidmatan perkongsian kereta baru ini mengiklankan bahawa “bahan bakar sudah termasuk.” Ini benar, tetapi ada tangkapan. Walaupun anda mungkin akan menyewa sewa anda, semua syarikat perkongsian utama akan mengenakan yuran (biasanya sekitar $ 25) untuk mengembalikan kenderaan dengan tangki bahan bakar kurang dari 1/4, jadi anda tidak boleh meletaknya dan melupakannya setelah perjalanan panjang.

Terakhir, banyak syarikat sewa kereta kl konvensional sama sekali tidak membenarkan penyewaan kepada orang yang berumur di bawah 25 tahun, atau mengenakan bayaran (biasanya sekitar $ 25 sehari) kepada sesiapa yang berumur antara 21 hingga 25 tahun. Sebaliknya, syarikat perkongsian kereta biasanya membenarkan penyewa berada dalam jangka masa tersebut – dan sebenarnya, beberapa program universiti membenarkan penyewa berumur 18 tahun. Bagi kumpulan yang lebih muda, perkhidmatan perkongsian kereta biasanya berharga lebih rendah.

Sekiranya anda mencari peraturan umum untuk dipatuhi, ini adalah: penghuni bandar, terutama mereka yang berumur antara 21 hingga 25 tahun, yang perlu menjalankan banyak tugas berturut-turut akan mendapati perkhidmatan perkongsian kereta lebih murah daripada menggunakan teksi atau menyewa kenderaan konvensional selama satu hari penuh. Bagi mereka yang merancang untuk menggunakan kenderaan selama lebih dari satu hari (atau memandu lebih dari 200 batu), tetap dengan sewaan standard. Pastikan anda mengambil kad kredit yang menambah insurans untuk penyewaan.