Pakar Seo Malaysia

Apakah SEO?

SEO bermaksud “pengoptimuman enjin carian.” Ini adalah proses mendapatkan trafik daripada hasil carian “percuma,” “organik,” “editorial” atau “semula jadi” di enjin carian.

Semua enjin carian utama seperti Google, Bing dan Yahoo mempunyai hasil carian utama, di mana halaman web dan kandungan lain seperti video atau penyenaraian tempatan dipaparkan dan disusun berdasarkan pada enjin carian yang paling relevan kepada pengguna. Pembayaran tidak terlibat, kerana iklan carian berbayar.

Bab 1: Jenis Faktor Kejayaan Enjin Carian SEO

Terdapat tiga kumpulan utama yang dilindungi oleh Jadual Berkala Search Engine Land Faktor Kejayaan SEO:

1. SEO pada halaman
2.SEO Off-the-page
3.Pelanggaran

Dalam setiap kumpulan adalah subkumpulan, kerana setiap bab panduan SEO ini akan menerangkan. Subkumpulan ini mengandungi satu atau lebih faktor SEO individu dengan berat badan atau kepentingan tertentu.

Pelanggaran, sementara kumpulan kepada diri mereka, dipaparkan di bawah kumpulan dan subkumpulan yang mana mereka dikaitkan.

http://www.nabilchekholid.com/pakar-seo-malaysia/
Anda mencari khidmat SEO ?

Faktor SEO berfungsi dalam kombinasi

Tiada satu pun faktor SEO yang akan menjamin kedudukan enjin carian. Mempunyai tajuk HTML yang hebat tidak akan membantu jika halaman mempunyai kandungan berkualiti rendah. Mempunyai banyak pautan tidak akan membantu jika mereka semua rendah kualiti. Mempunyai beberapa faktor positif dapat meningkatkan peluang kejayaan, sementara kehadiran faktor negatif dapat memperburuk kemungkinan-kemungkinan itu.

Faktor kejayaan pada halaman
Faktor-faktor penarafan carian pada halaman adalah yang hampir keseluruhannya berada dalam kawalan penerbit sendiri. Apakah jenis kandungan yang anda siarkan? Adakah anda menyediakan petunjuk HTML penting yang membantu enjin carian (dan pengguna) menentukan kaitan? Bagaimanakah senibina laman web anda membantu atau menghalang enjin carian?

Anda mencari seorang pakar seo ? layari http://www.nabilchekholid.com/pakar-seo-malaysia/ dan dapatkan pakej seo terbaik.

Faktor kejayaan luar halaman
Faktor-faktor penarafan di luar halaman adalah penerbit yang tidak terkawal secara langsung. Enjin carian menggunakan ini kerana mereka belajar pada awal bahawa bergantung kepada isyarat yang dikendalikan penerbit sahaja tidak selalu memberikan hasil yang terbaik. Sebagai contoh, sesetengah penerbit boleh cuba menjadikan diri mereka kelihatan lebih relevan daripada realiti mereka.

Dengan berbilion-bilion laman web untuk menyusun, hanya melihat pada “di-halaman” petunjuk tidak cukup. Lebih banyak isyarat diperlukan untuk memulangkan laman terbaik untuk sebarang carian tertentu.

Pelanggaran SEO & penalti ranking
Jangan salah – enjin carian mahu orang ramai melakukan SEO kerana dapat membantu meningkatkan hasil carian mereka. Enjin carian menyediakan bantuan dalam bentuk garis panduan, jawatan blog dan video untuk menggalakkan teknik SEO tertentu.

Walau bagaimanapun, terdapat beberapa teknik yang enjin carian menganggap “spam” atau “topi hitam,” yang boleh menyebabkan laman anda menerima penalti kedudukan, atau lebih teruk, diharamkan dari enjin pencarian sepenuhnya.

Pelanggaran umumnya adalah taktik yang bertujuan untuk menipu atau memanipulasi pemahaman enjin carian mengenai perkaitan dan otoritas yang benar.

Menimbang faktor ranking carian
Semua faktor yang kita tunjukkan adalah tertimbang pada skala 1 hingga 3, seperti yang ditunjukkan di sudut kanan atas setiap faktor, dan juga ditunjukkan dalam warna faktor tersebut. Penimbangan 3 adalah yang paling penting dan merupakan sesuatu yang harus diberi perhatian khusus kerana ia mempunyai impak yang lebih besar daripada faktor lain.

Itu tidak bermakna bahawa faktor yang diberi bobot 2 atau 1 tidak penting; mereka adalah. Ia hanya kurang penting, secara relatif, dari segi faktor lain pada carta. Pelanggaran juga dibobol, tetapi dalam angka negatif, dengan -3 menjadi yang terburuk dan berpotensi paling berbahaya bagi kejayaan SEO anda.

Anda mencari seorang pakar seo malaysia ? layari http://www.nabilchekholid.com/pakar-seo-malaysia/ dan dapatkan pakej seo terbaik.

Pembobotan berdasarkan gabungan apa yang dikatakan enjin carian, tinjauan komuniti SEO dan kepakaran dan pengalaman kami sendiri dalam menonton ruang dari masa ke masa. Kami tidak mengharapkan mereka menjadi sempurna. Tidak semua orang akan bersetuju. Perbatuan anda mungkin berbeza-beza. Tetapi kami yakin ia adalah panduan umum yang berguna.